Bordentrainer

Logo BordentrainerDeze gratis app is de leukste manier om je kennis van de verkeersborden te testen. Bovendien werd een extra spel toegevoegd over de dashboardicoontjes van een auto. 

De leerling moet tegen de tijd het juiste verkeersbord vinden dat bij de opgave hoort.  Hoe beter de bordenkennis en reactietijd, hoe meer punten er kunnen worden gehaald. De app onthoudt de 5 topscores. 

Ook kan de speler zijn score delen met vrienden op Facebook of via Twitter.

Als extra bevat de app een overzicht van de belangrijkste verkeersborden van de Wegcode met hun omschrijving erbij.

Bordentrainer_spelDe speler kan kiezen of hij zijn bordenkennis test op rijbewijsniveau of op het niveau fietsdiploma. De training rijbewijs vertrekt van de feitelijke betekenis, terwijl het fietsdiploma uitgaat van een eenvoudigere omschrijving voor jonge fietsers. De nadruk ligt op het spontane gedrag dat ze bij een verkeersbord moeten aannemen.

Het spel over de dashboardicoontjes werkt volgens hetzelfde principe: de speler krijgt een opgave (bv. dimlichten) en moet zo snel mogelijk op de juiste afbeelding tappen. 

Wees Wegwijs heeft deze app ontwikkeld omdat een goede kennis van de verkeersborden belangrijk is om veilig te kunnen deelnemen aan het verkeer. Daarnaast is kennis van de verkeersborden ook een belangrijk onderdeel van het theorie-examen. Het verwerven van die kennis stimuleren we daarom via een eenvoudig, leuk en wervend spel, afgestemd op jongeren. Essentieel bij deze training is ook de snelheid waarmee de speler het verkeersbord herkent en weet wat het betekent. Zo sturen we aan op het aannemen van het juiste spontane gedrag in het verkeer.

De Wees Wegwijs Bordentrainer is gratis te downloaden in de Apple App Store of Google Play Store.