Schetsboek Verkeer

Schetsboek logoMet het Schetsboek Verkeer kunt u in een handomdraai een verkeerssituatie tekenen op de tablet of smartphone. In deze app vindt u een aantal standaardsituaties die waaraan naar wens weggebruikers en verkeerstekens kunt toevoegen. Zo kunt tijdens de praktijkles snel en duidelijk uitleggen hoe de leerling een rijbeweging of manoeuvre moet uitvoeren. Het Schetsboek Verkeer is geschikt voor alle rijbewijzen.


Hoe gebruik je het digitale Schetsboek Verkeer?

  • Schetsboek VerkeerKies één van basisverkeerssituaties in het hoofdmenu (kruispunt, rotonde, uitrit…), of activeer de interactieve kaart.
  • Voeg aan die situatie verkeersborden, weggebruikers en diverse voorwerpen (huizen, bomen, putdeksels) toe. Om geen tijd in de lesauto te verliezen, verschijnen bij bepaalde verkeerssituaties automatisch enkele belangrijke verkeersborden en objecten. Er is een ruime keuze aan situaties (meer dan 25), verkeersborden, weggebruikers (voetganger, verschillende motorvoertuigen en prioritaire voertuigen) en objecten. 
  • Ga naar het menu “Instellingen” om een standaard voertuig te selecteren dat automatisch op elke verkeerssituatie verschijnt.
  • Sleep de objecten op het scherm naar de juiste plaats. Door dubbel te tikken op het object kun je het object draaien (elke keer 45 graden). Bijvoorbeeld om een auto in de andere richting te laten rijden.
  • Teken zelf op de verkeerssituatie (in verschillende kleuren), bijvoorbeeld pijlen die de rijrichtingen aanduiden. Natuurlijk kan je ook op het scherm schrijven.
  • Kies het blanco scherm (wit of zwart) om zelf een nieuwe verkeerssituatie te tekenen.
  • Herstel de verkeerssituatie in één keer of verwijder object per object.

Kortom het Schetsboek Verkeer is makkelijk in gebruik dankzij de eenvoudige intuïtieve bediening en biedt een duidelijke meerwaarde aan de praktijkles.

 Schetsboek groot

Het Schetsboek Verkeer is beschikbaar in de Apple App Store (11,99 €) en in de Google Play Store (9,99 €)